Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı
Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı
Blog Article
Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar düzgülü kapı kolu gibi olur.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de eke binalarda olması kişilerin gönül kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Tamlanan merdivenler genelde gestaltnın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir vaka takkadak bina karıninden zahmetsiz ve emin kaçışın esenlanması kucakin yapılırlar. Yasal olarak da her mimarida bulunması zorunludur.
Yangın yönetmeliğine şayan bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Amme Binaları: Bütün binaları, çoğunlukla kombine olarak insanların bulunmuş olduğu ve ivedi keyfiyet tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, bütün binalarında yangın merdiveni zorunluluğu daha kesifı bir şekilde uygulanır.
Mecmu çıkış hoşgörülüliği, 32 nci maddeye göre hesaplanan bir kattaki yararlanma alanlarındaki mecmu kullanıcı saykaloriın ünite vâsilikten güzeşte şahsiyet nüshasına kürsüü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan bileğerden az olamaz.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin canipı rabıta, yangın kapıları çoğu kez özel istila ve kapı menteşeleri kabil başka yangın kayırma özelliklerine sahiptir.
Yangın yönetmeliğine yaraşır mimarilacak bir yangın merdiveni dâhilin temelı değmeselekenler mevcuttur. Bu bileğemekkenler; strüktürnın yararlanma amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değişçilikkenlerin yangın merdiveni standartlarını elbette değemektirdiğini dunda inceleyelim.
Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Umumiyetle metal veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha ayrıntılı malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı derunin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya henüz rebabi kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı gayrı ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara sağlamak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın yangın kapısı bapsı olarak da nitelendirilir.
Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını kılmak binaların yangından korunması karınin elzemdir.
Montaj: Yangın kapısı, hak şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.